UBVA-symposium 2010. Skal ophavsretten afskaffes?

 

Ophavsretten har problemer. Den stammer fra en tid, hvor verden var analog, men den skal fungere i en digital virkelighed
Før i tiden var det svært at kopiere et værk, og kopierne var dårligere end originalerne. Nu kan man kopiere værkerne digitalt. Det er nemt, billigt og hurtigt, og privatpersoner har selv det udstyr, der skal til. Ydermere ligger alting fristende klar til download på nettet.

Mange mennesker har ingen særlig loyalitet over for ophavsretten. De synes den er noget, man ikke skal tage for tungt, så de downloader og uploader i stor stil uden tilladelse. Men det går ud over ophavsmændene, som ofte skal leve af deres kreativitet. For hvert ulovligt download er der penge, der går deres næse forbi. Men hvad skal vi gøre ved det?

 

  • Skal vi kappe folks internetforbindelse, når de ikke kan opføre sig ordentligt på nettet?
  • Skal vi ud i mere kopibeskyttelse og anden DRM- teknologi?
  • Er kollektivisering vejen frem?
  • Skal vi have flere og bedre Copydan-aftaler?
  • Eller er det i virkeligheden nemmere at afskaffe ophavsretten?

 

Det var nogle af de spørgsmål, som blev diskuteret og debatteret på symposiet »Skal ophavsretten afskaffes« den 4. november 2010 i København.

På symposiet deltog jurister, ophavsmænd, pirater, forskere og andre med forstand, erfaringer og holdninger når det gælder ophavsretten. Her på siden kan du møde nogle af dem, læse om nogle af symposiets overordnede temaer og se interviews. Desuden kan du se symposiet som web-tv.

2.812 thoughts to “UBVA-symposium 2010. Skal ophavsretten afskaffes?”

  1. Hej Kasper,Da jeg har deltaget i denne debat og har ve6ret pe5 din side, se5 vil jeg ogse5 tallide mig at kommentere nu. Hele vejen igennem har vi ve6ret enige om, at det var forkert af Nordjyske Medier ikke at teste deres artikler inden de bliver publiceret. Deres he5ndtering af sagen (som man ogse5 kan se i min kommentar ovenfor), mener jeg ogse5 har ve6ret helt forkert.Ne5r det se5 er sagt, se5 mener jeg ogse5, at man bf8r holde en kompensation op imod hvad der rent faktisk er tale om. Alt andet lige taler vi om 48 liniers tekst (hvis jeg husker rigtigt) og ne6ppe noget du har brugt dage pe5 at forfatte.Dertil kommer at du formentlig ikke har lidt et stort f8konomisk tab (hvis noget overhovedet), se5 at forvente erstatning i mange tusinde kroners klassen mener jeg er urimeligt.Valgte du at kf8re sagen i retten og have advokatomkostninger i den forbindelse, se5 kan man me5ske forste5 at du skulle have et belf8b se5 du kunne betale dem (+ lidt ekstra), men det er jo ikke tilfe6ldet her.Se5 jeg synes at sagen bf8r stoppe her hvis du ikke vil tage den rettens vej.MvhMikaelVA:F [1.9.22_1171]please wait…VA:F [1.9.22_1171](from 0 votes)